• NL
  • EN
  • DE

FAQ

Frequently Asked Questions

Kan ik liggen op de Hermes Speedster?

Op het achterdek kunt u heerlijk liggen, vooral met wat extra kussentjes. Ook kunt u prima liggen op de achterbank van de boot.

foto

Hoe onderhoud ik mijn Hermes Speedster?

Uw Textron/Weber motor moet na twintig uur varen geïnspecteerd worden. Voor verder onderhoud kunt u wereldwijd terecht bij Textron/Weber Motors. Zij hebben overal ter wereld service punten. Onze eigen technische dienst is Brunia Watersport in Biddinghuizen.

Om u extra service te verlenen bieden wij ook de mogelijkheid tot het afsluiten van een zogeheten 'ontzorgpakket'. Wij verzorgen dan de stalling van de boot in de winter én het vaarklaar maken van de boot voor het nieuwe vaarseizoen. Eventueel halen en brengen wij de boot wanneer u wenst. Zie meer informatie hierover op onze 'Service' pagina.

Beschadigd de boot niet snel zonder stootranden?

Met behulp van extra op maat gemaakte fenders en stootkussens voorkomt u beschadigingen aan uw boot. Bij dit pakket zitten ook fenderlijnen.

Voor het tegengaan van krassen en vuil in zowel zoet als zout water adviseren we de nano coating van Ceramic Pro. Dit is een onzichtbare coating die een beschermlaag op uw boot aanbrengt. Deze coating wordt ook veel gebruikt in de auto-industrie.

Is de Hermes Speedster trailerbaar?

De Hermes Speedster is vanwege zijn gewicht en afmetingen ideaal geschikt voor trailers. In verband met het unieke onderwaterschip adviseren wij u een Vanclaes trailer. Deze wordt aangevuld met een elektrische lier die het mogelijk maakt om binnen tien minuten (eventueel in uw eentje) de Hermes Speedster op de trailer te rollen en met behulp van (voorgemonteerde) bevestigingshaken vast te zetten!

Deze trailer is 2,10 meter breed en de boot is 1,80 meter breed. Zo heeft u geen kans op beschadiging. De trailer is officieel gekeurd voor 130 km/u, maar natuurlijk dient u zich wel te houden aan de snelheidslimiet. Deze is afhankelijk van het land waar u rijdt.

foto

Is het lastig sturen met een waterjet?

Natuurlijk vergt het in het begin even behendigheid om met de boot soepel door het water te bewegen. Wanneer u eenmaal het gevoel te pakken heeft zult u zien dat dit gemakkelijk en snel te leren is. Juist door het unieke onderwaterschip en de vin blijft de Hermes Speedster goed koers houden en kan het stuur bij vijf knopen los gelaten worden. Tevens is een boot met jet-aandrijving ontzettend wendbaar. Hierdoor is het mogelijk om op een eenvoudige manier aan te meren en de boot door smalle plekken te manoeuvreren.

Wat is het verbruik van de Hermes Speedster?

Door het gepatenteerde onderwaterschip verbruikt deze boot slecht 5,5 liter benzine per uur (op 5000 toeren). In vergelijking tot andere boten is dit een zeer laag verbruik. Zo heeft u al gauw een goede fles champagne terugverdiend.

Kan ik een koelbox meenemen aan boord?

Ja dat kan. U kunt er zelfs eentje meenemen die op 12 volt gekoeld moet worden. Tevens zijn we bezig met een op maat gemaakte wijnbar voor in de boot. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn kunnen we u een foto aanleveren van dit ontwerp. Proost!

Biedt de Hermes Speedster ook bescherming tegen de zon?

Het cabriodak biedt de perfecte bescherming tegen de zonnestralen. Maar wees niet bang dat het te warm gaat worden of dat het lang duurt om deze te monteren. Binnen een handbeweging is deze vastgemaakt en eventueel kunt u de ramen verwijderen om zo nog steeds van het zomerse briesje te genieten.

Is er ook beschutting tegen regen?

Het cabriodak biedt een perfecte bescherming tegen regen. Binnen een handbeweging is deze opgezet en kunt u de ramen plaatsen om verzekerd te zijn van een droge vaartocht.

Moet ik de motor naspoelen als deze in zout water is geweest?

Het is belangrijk dat de motor - wanneer de boot uit het water is gehaald - even met een slang met water wordt nagespoeld. Dit doet u via de speciale opening bij de motor. Al onze boten zijn voorzien van deze opening, de zogeheten 'engine washdown'. Deze bevindt zich op een zeer gemakkelijke plek, namelijk op het dek. U laat de motor tijdens het spoelen drie minuten draaien en daarna is de motor volledig doorgespoeld.

Kan ik overal varen?

Dankzij een diepgang van 26 cm kunt u overal varen. Zelfs in natuurgebieden waar andere boten af moeten slaan kunt u met de Hermes Speedster genieten van de rust om u heen.

Kan ik ook op open zee varen?

De Hermes Speedster is getest in kustwater en kan hier varen met maximaal twee meter hoge golfen. De Hermes Speedster heeft een CE-markering van C.

Slaat de boot niet snel om?

De Hermes Speedster is meermaals getest met vijf zittende personen aan één kant en had toen maar een minimale neiging naar deze kant. Dit betekent dat de boot zeer stabiel is en bijna onmogelijk om kan slaan.

Wat betekent een CE-markering?

De CE-markering die op veel producten te vinden is geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte. Treft u het plaatje aan in een boot, dan bent u er dus van verzekerd dat het schip voldoet aan de Europese eisen van de Wet pleziervaartuigen.

Er zijn vier categorieën, aangeduid met de letters A tot en met D. Hieronder ziet u wat ze betekenen.

A De categorie ‘oceaan’: Deze boot is geschikt voor windkracht 8 en hoger en golven hoger dan vier meter.
B De categorie ‘zee’: Deze boot is geschikt tot windkracht 8 en golven tot vier meter.
C De categorie ‘kustwater, riviermondingen en binnenwateren’: Deze boot is geschikt tot windkracht 6 en golven tot twee meter.
D De categorie ‘beschutte binnenwateren’: Deze boot is geschikt tot windkracht 4 en golven van dertig centimeter.

De Hermes Speedster is natuurlijk ook CE gemarkeerd. Deze boot valt onder categorie C.